Så ser trädfällning med kranbil ut

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Så ser trädfällning med kranbil ut

 När de flesta hör ordet trädfällning tänker de antagligen på metoden markfällning. Då fälls trädet direkt från marken med hjälp av motorsåg, vinschar, kilar och draglinor. Men detta är faktiskt inte den enda metoden som finns, eller ens den vanligaste. Ofta måste träd fällas manuellt i sektioner eftersom den står trångt och riskerar att falla över hus eller elledningar. Men om trädet inte går att klättra i kan det funka bättre att utföra trädfällning med kranbil.

Även om det finns olika sätt att fälla träd på så är vi på Trädfällning24 insatta och utbildade inom alla. Vi kan enkelt hjälpa dig utföra trädfällning med kranbil eller andra metoder beroende på hur förutsättningarna ser ut.

För att komma i kontakt med oss behöver du bara fylla i formuläret med en beskrivning över vad du behöver hjälp med. Vi återkommer så snabbt vi kan och bokar in en dag för en bedömning av trädet som ska fällas. Detta gör vi kostnadsfritt för att kunna avgöra hur trädet bör fällas på bästa sätt. Efter bedömningen får du en offert med pris för uppdraget. Det är helt upp till dig om du vill acceptera offerten eller inte.

 

Trädfällning med kranbil

Det finns träd som är enklare att fälla än andra. För de träd som är svåra eller farliga att fälla på traditionellt sätt kan en kranbil vara lösningen. Den tillåter inte bara hög precision utan även hög säkerhet för utföraren._MG_4982-2500

Trädfällning går helt enkelt till som det låter: genom att fällningen sker med en kranbil. Kranbilen är utrustad med en gripklo och såg som kapar trädet bit för bit. Gripen tar tag i bitarna som fälls och förs säkert ner antingen på lastbilsflaket eller marken. Kranen styrs med hjälp av en radiostyrd fjärrkontroll av trädfällaren som står på marken. Det krävs alltså ingen klättring vid trädfällning med kranbil.

Antingen forslas bitarna bort till närmsta återvinningscentral eller så kan du behålla dem själv. Många av våra kunder uppskattar möjligheten att få stammen uppkapad i vedlängder.

Trädfällning med kranbil är en optimal metod att använda oavsett om det handlar om ett träd som hänger över ett hus eller ett träd som står illa på annat sätt. Det är dessutom en passande metod för stora träd, höga träd, skadade träd eller träd som på något sätt inte går att klättra i.

En stor fördel med kranbil är att den har lång räckvidd. Kranen med sågen sträcker sig tillräckligt långt för att till och med nå de svåraste träden. I de flesta fall kan kranbilen stå på gatan utanför tomten för att undvika skador på gräsmatta eller annan mark.

 

Fördelar att utföra trädfällning med kranbil

  • Tillåter hög precision
  • Högre säkerhet att fälla träd som inte går att fälla
  • Allt avfall kan läggas i containern och sen fraktas direkt

 

Nackdelar att utföra trädfällning med kranbil

  • Dyrare metod än manuella trädfällningar
  • Kräver tunga fordon
  • Finns inte möjlighet att komma åt överallt vid trånga utrymmen