Fälla träd i Malmö när som helst

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Fälla träd i Malmö när som helst

Trädfällning är en åtgärd som kan utföras året runt, även under de kallaste dagarna. I vissa fall kan det till och med vara en fördel att göra det under vintern när träden är nakna. Då blir det inte lika mycket löv att samla ihop som under hösten.

Men oavsett vilken period på året du vill fälla träd i Malmö så finns det en sak gemensamt: det bör utföras av ett proffs. Trädfällning är en farlig uppgift och vi avråder starkt privatpersoner från att försöka sig på det. Det krävs både utbildning och erfarenhet för att avgöra hur trädet ska fällas och hur det ska utföras för att minska riskerna så mycket som möjligt.

Men du behöver inte känna oro inför att kontakta ett proffs. Det finns flera fördelar för dig som kund att få hjälp med att fälla träd i Malmö. Först och främsmalmo-2834882_1920t är offerterna alltid kostnadsfria och du har inga som helst krav på att acceptera den. Innan vi skickar en offert erbjuder vi oss dessutom att komma ut på plats för att titta på uppdraget, även det gör vi kostnadsfritt. Du kan alltså känna dig trygg med att du får ett korrekt pris.

Det enda du behöver göra för att komma i kontakt med oss är att fylla i formuläret. Beskriv ditt ärende och förklara vad du behöver hjälp med så återkommer vi så snabbt som möjligt.

 

Rutavdraget – En stor anledning att få professionell hjälp

En annan god anledning till att du bör kontakta proffs för att fälla träd i Malmö är rutavdraget. För tjänster som trädfällning och beskärning har du rätt till skatteavdrag. Du kan alltså få hela 50% avdrag på arbetskostnaden. Beroende på hur gammal du är har du rätt att göra avdrag för olika summor. För personer som inte fyllt 65 år är maxbeloppet 25 000 kronor per år. Men om du har fyllt 65 år vid årets ingång så ligger maxbeloppet på 50 000 kronor. Hör gärna med oss hur rutavdraget funkar när du vill fälla träd i Malmö.

 

Omständigheter som avgör fällningsteknik

Vi har tidigare nämnt att det är viktigt att göra en bedömning för att avgöra hur trädet ska fällas och hur det ska utföras för att minska riskerna.

Det finns generellt två sätt att fälla träd i Malmö: från marken eller i bitar. När fällningen sker på marken används verktyg som kil, vinschar och linor. Sker det i bitar så klättrar arboristen i trädet för att få ner det.

Vilken metod som är bäst att använda för att fälla träd i Malmö beror helt och hållet på. Det är helt enkelt därför vi behöver komma ut på plats för att utföra en bedömning. Då kan vi titta på förutsättningarna som avgör hur trädet bäst bör fällas. Vi tittar bland annat på trädets höjd, storlek, omkrets och tyngd. Men förutom utseendet är det viktigt att bedöma om trädet är friskt eller sjukt, hur omgivningen ser ut och hur trädet står.