Rätt utrustning för att fälla träd i Växjö

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Rätt utrustning för att fälla träd i Växjö

Det finns vissa saker man aldrig bör strunta i att ta med sig ut på fältet. Varje verktyg och utrustning som tas med vid fällningsuppdrag har en uppgift och är avgörande för att fällningen ska bli lyckad.

Beroende på hur trädfällningen i Växjö ser ut kan däremot utrustningen skilja sig åt. En manuell sektionsfällning skiljer sig exempelvis från en markfällning och kräver annorlunda resurser. Men två verktyg som alltid behövs för att fälla träd i Växjö är erfarenhet och utbildning.

Trädfällning är inget en privatperson bör ge sig på. Arbetet är tungt och i princip vad som helst kan hända. Trädet kan falla i fel riktning även om noggranna beräkningar har utförts. Ett träd kan dessutom väga flera ton, om något skulle gå fel kan det bli riktigt allvarliga konsekvenser.

Du kan alltid kontakta oss på Trädfällning24 för att få hjälp med att fälla träd i Växjö. Vi kommer ut kostnadsfritt för att titta på trädet och skickar därefter en offert. Det är upp till dig om du vill acceptera offerten eller inte.

För att förhindra olyckor och minska riskerna arbetar trädfällare och arborister med speciella verktyg.

 

Säkerhetsutrustning för att fälla träd i Växjö

Först och främst kan vi förklara hur man bör vara klädd ute på fältet. Det går inte att utföra en trädfällning klädd i jeans och t-shirt utan det finns speciell utrustning som är viktig att ha på sig.

Hjälmen är till för att skydda huvudet men den bör även ha hörselskydd och ögonskydd. Plast åldras och skyddsvärdet försämras, det är alltså viktigt att ha i åtanke att inte ha sin hjälm för länge. I regel finns en datummärkning på insidan av hjälmen som säger vilka år den håller måttet.arborist-stockholm1

Skyddshandskar finns i olika former. Kravet är vanliga kraftiga arbetshandskar men speciella sågskyddshandskar med sågskydd på ovansidan är ännu bättre.

Varselkläder är ett krav att ha på sig när man arbetar med motorsåg eller röjsåg, gäller för överkroppen.

Huggarbyxor med sågskydd ser till att skydda benen. Dessa finns i olika typer som klassas enligt två skalor, dels 1 till 3 och dels A till C. Det är viktigt att sköta om byxorna ordentligt.

Huggarstövlar eller kängor med ståltåhätta. Vanliga skyddstövlar med ståltåhätta räcker inte. Bakom ståltåhättan måste det även finnas sågskydd. Även dessa delas in i olika sågskyddsklasser.

Det här är alltså en del av den utrustning som krävs för att fälla träd i Växjö.

 

Verktyg för att fälla träd i Växjö

Kläderna är inte den enda utrustningen som är avgörande för att fälla träd i Växjö. Det krävs ju även utrustning för att faktiskt fälla trädet.

Motorsåg är det verktyget som används för att få ner trädet.

Kil behövs för att trädet inte ska klämma fast motorsågen.

Yxa behövs för att slå in kilen.

Vinsch används i situationer då det behövs maximal kraft och säkerhet för att fälla träd i Växjö. Linan ansluts så högt upp i trädet som möjligt för maximal effekt.