Hur fäller man träd?

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Hur fäller man träd?

Detta är en fråga som ofta ställs till oss på Trädfällning24. Egentligen finns det inget kort svar utan det beror helt och hållet på. Inga träd ser exakt likadana ut och det medför även att trädfällningar ser olika ut. Ibland måste vi skräddarsy lösningar för mer komplicerade träd som kan ta flera dagar att fälla. Men ibland är det så enkelt som att fälla det direkt från marken på bara några timmar.

Men om du vill ha svar på frågan, hur fäller man träd?, så är det bara att läsa vidare och lära dig mer. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig om du behöver kontakta en trädfällare i framtiden, eller varför inte nu?

 

Första steget är en bedömning

Att fälla träd är inget beslut som tas förhastat. Kom ihåg att det tar flera år för ett träd att växa sig stort och vackert, skulle du ångra fällningen går det alltså inte att återställa det snabbt. Tänk igenom ditt beslut noga och fundera över varför du vill fälla trädet. Väg gärna nackdelarna mot fördelarna.sawing-1605089_1920

Även om du fortfarande är osäker på om du vill fälla trädet eller inte så skadar det inte att ta reda på priset. Skicka gärna en beskrivning till oss och förklara vad du behöver hjälp med så återkommer vi så snabbt som möjligt. För att säkerställa att du får ett korrekt pris i offerten så kommer vi gärna ut kostnadsfritt för att titta på trädet. Det ger oss även en bild av hur trädet kan fällas på bästa möjliga sätt.

Under en bedömning ser vi till att titta på ett antal faktorer för att kunna avgöra vilken fällningsteknik som passar bäst. Faktorer som spelar in är bland annat trädets placering, höjd, omkrets, tyngd samt hur riskfyllt och svårt det är att fälla trädet.

 

Dags att fälla trädet

När en bedömning har utförts är det tydligt vilken fällningsteknik som passar bäst. Men hur fäller man träd praktiskt då? På Trädfällning24 arbetar med att fälla träd på olika sätt men det finns speciell två tekniker som är vanliga: markfällning och manuell sektionsfällning.

Manuell sektionsfällning är vanligt att utföra när trädet står trångt eller på annat sätt kan förstöra omgivningen om den faller. Då behövs en metod som tillåter hög precision och säkerhet för miljön runt omkring. Manuell sektionsfällning är den perfekta tekniken som tillåter högsta precision. Trädfällaren klättrar helt enkelt upp i trädet och fäller det bit för bit. Alla bitar firas ner på marken för att inte orsaka skador.

Men hur fäller man träd med hjälp av markfällning? Det görs helt enkelt precis som namnet antyder. Trädet fälls direkt på marken och faller fritt, därför är det viktigt att den står fritt och inte kan förstöra något i omgivningen. Markfällning utförs bland annat med hjälp av kilar, vinschar och draglinor.

Om du är intresserad av att veta mer kring frågan, hur fäller man träd?, så är det bara att kontakta oss på Trädfällning24. Vi svarar alltid så snabbt som möjligt.