Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj en miniskotare med kvalitet och service!

Trädfällning24 är en premiumtjänst för trädfällning. Vi är själva trädfällare och levererar tjänster som är 100% kvalitetsgranskade. Snabba svar och hög kundservice är vårt fokus - enkelt och maximalt mervärde för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Riktiga miniskotare och skördare

Miniskotare

  1. Trädfällning24
  2. Miniskotare

Miniskotare1Miniskotare har funnits relativt länge, men det är först under senare år som de har blivit mer populära som skogsmaskiner för bortforsling av virke från skogen–också känt som skotning. En miniskotare är ett smidigt terrängfordon som är lättare än en vanlig skotare, men lastkapaciteten är mindre och ligger kring 2–2,5 ton. Miniskotaren är ett mycket behändigt terrängfordon som passar ypperligt där lastbilar och större skotare inte kommer åt, exempelvis på villatomter. De kommer till sin fulla användning kring husknutar, bakom garage eller i otillgänglig skogsterräng. I det senare fallet kan de köras beståndsgående i skogen och de lämnar då inga avverkningsvägar. Fordonet är fyrhjuligt och vid behov (t.ex. vid bortforsling) kopplas en hydraulisk timmervagn med tilläggsdrift till. Miniskotarens vikt fördelas då på åtta hjul och marktrycket blir relativt litet. Den lilla åverkan på marken, beståndet och skogen gör maskinerna populära både

 

Miniskotaren – en mångsidig maskin

Eftersom miniskotaren är en så pass mångsidig maskin är den populär bland skogsentreprenörer och skogsägare. Bortsett från bortforsling av virke kan den också användas till olika former av specialuppdrag i skogen. Till exempel är miniskotaren ypperlig för uttag av energived ur skogen. Den konventionella skogsgripen byts då ut mot ett klippaggregat, miniskotare kan då användas för energivedsuttag. Den kan även användas till:

  • Mindre avverkning
  • Mindre stormfällda bestånd av träd
  • Skotning av fröträdsställningar

Det primära användningsområdet för miniskotare är dock beståndsgående gallring. Miniskotaren kan då användas då tillsammans med en beståndsgående skördare i en avverkningsgrupp eller så kan miniskotaren kombineras med motormanuellt skogsarbete, till exempel vid trädfällning.

 

God komfort

Miniskotare2Många associerar miniskotare med sämre komfort än vanliga skotare, men så behöver det inte alls vara idag. Numera finns det nämligen många miniskotare med god komfort. Vissa tillverkas med hytter, medan andra saknar hytt. De senare är främst till för specifika uppdrag och för mindre markägare som inte arbetar heltid med skotning i skogen.

På Trädfällning24 har vi tillgång till miniskotare och kan hjälpa er med mindre avverkning, trädfällning eller bortforsling och dylikt även på trånga och svårtillgängliga områden. Kontakta oss för mer information!