Kompetent och erfaren trädfällare i Sollentuna

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Kompetent och erfaren trädfällare i Sollentuna

Om du letar efter en trädfällare i Sollentuna som kan fälla dina träd på bästa sätt så har du hittat helt rätt. På Trädfällning24 har vi flera kompetenta trädfällare som kan fälla dina träd enligt de förutsättningar som finns.

Inget träd är den andre lik, därför ser även alla trädfällningar olika ut. Vi anpassar varje uppdrag efter kunden så att arbetet och resultatet blir så optimalt som möjligt. När du kontaktar oss kan du alltså känna dig trygg med en lösning som passar dig och dina träd.

Den som utför trädfällningar i Sollentuna kallas för trädfällare, eller arborister. Det är de som är experter på träd och vet vilka åtgärder som krävs för att de ska må bra. Men för att veta vad ditt träd behöver för åtgärder så kommer trädfällarna ut på plats för att titta på trädet/träden. De gör en bedömning över situationen och skapar en plan för hur trädet bäst ska fällas. Denna bedömning utförs kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet. I offerten står det kostnader för fällningen men du har absolut inga krav på dig att acceptera den.

 

Trädfällare i Sollentuna

Trädfällare i Sollentuna kan alltså även kallas för arborister beroende på deras kompetensnivå. En arborist är en trädvårdsspecialist som vårdar träd i städer, tätorter, trädgårdar och andra bebyggda miljöer. Deras arbete fokuserar på att träd ska vara säkra, vackra, problemfria och leva länge.Trädfällningsarbete

Att arbeta som arborist är ett varierande jobb och ingen arbetsdag är den andre lik. Deras huvudsakliga uppgifter är att beskära och avverka träd, men de kan även arbeta med plantering och rådgivning.

Trädfällning är en uppgift i trädgården som alltid ska lämnas över till proffsen, även om det ser enkelt ut. Trädfällare i Sollentuna har inte bara erfarenhet av att fälla träd utan även utbildning och kunskaper.

 

Trädfällare i Sollentuna bestämmer metod

Eftersom träd kan fällas på olika sätt är det viktigt att hitta rätt metod för just ditt träd. Vår specialitet är bland annat fällning av svårtillgängliga träd och avancerad fällning med metoden manuell sektionsfällning. Just denna metod ska definitivt lämnas över till trädfällare i Sollentuna eftersom det är en potentiellt farlig uppgift.

När en sektionsfällning utförs innebär det att vi klättrar i trädet för att fälla det bit för bit. På så sätt blir fällningen mycket mer kontrollerad och tillåter högre precision. Det är perfekt för träd som står nära hus, rabatter eller andra ömtåliga föremål/egendom. Om du är rädd om marken kan vi fira ner bitarna med linor.

Men för de träd som står fritt utan risk att falla på något är det bättre att utföra en markfällning. Då fälls trädet helt enkelt från marken med hjälp av noggranna beräkningar.

Efter trädfällning tar däremot inte arbetet slut för en trädfällare i Sollentuna. Om du som kund önskar kan vi även hjälpa dig med bortforsling och stubbfräsning. Vi erbjuder oss även att kapa upp stammen i vedlängder om ni hellre vill behålla den.