Svåra träd att fälla

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Svåra träd att fälla

Trädfällning är inget de flesta går runt och tänker på. Därför finns det bristande kunskap kring hur det går till och vad som måste tänkas på inför varje uppdrag. Som tur är finns däremot experter på området som arbetar med trädfällning varje dag, året runt. Även under de kallaste årstiderna beger vi oss ut på fältet för att fälla de svåraste träden.

Alla träd är inte lika lätta att fälla. Vissa träd kan fällas direkt från marken och kan sedan forslas bort. Vissa träd behöver däremot fällas i bitar eftersom det finns stor risk för skador på omgivningen. Att välja rätt metod för trädfällning är bara en av anledningarna till att det bör lämnas över till proffsen.

 

Noga förberedelser för att fälla svåra träd

Vi på Trädfällning24 har en noga process när vi är ute och fäller träd. Vi kommer inte bara ut och hugger ner trädet utan eftertanke utan alla uppdrag har en noga uträknad plan. Behöver du komma i kontakt med oss kan du enkelt fylla i formuläret så svarar vi så snabbt vi bara kan.work-2539957_1920

Vårt första steg är alltid att komma ut på plats för att titta på ärendet. Det här gör vi självklart helt kostnadsfritt. På plats gör vi en bedömning över situationen och tittar på trädet. Hur stort är det? Hur högt är det? Är det skadat? Är det dött? Står det nära hus eller elledningar? Alla dessa faktorer, och många fler, kommer hjälpa oss bedöma rätt metod för att fälla trädet. Den här bedömningen är väldigt viktig att utföra om det handlar om svåra träd som ska fällas.

Men vad är då ett svårt träd? Ett svårt träd kan innebära allt från hur det står till hur det ser ut. Träd som är döda och står nära hus kan räknas som svåra träd att fälla. Eftersom det är dött går det inte att klättra i men eftersom det står nära hus så finns det en risk att den kan falla över byggnaden. Då gäller det att vara kreativ i sina lösningar och hitta en metod som funkar. Att fälla svåra träd är däremot inga problem för oss på Trädfällning24. Vi är experter på träd i svåra lägen.

 

Metoder för att fälla svåra träd

Att fälla svåra träd kan inte bara göras på ett sätt: det finns flera olika metoder beroende på vad som passar trädet bäst. Här är några metoder för att fälla svåra träd:

Markfällning innebär att trädet fälls direkt från marken. Funkar bra för träd som står fritt.

Sektionsfällning innebär att vi klättrar upp i trädet och fäller det bit för bit. Bitarna vinschas ner på marken för att den inte ska ta skada.

Trädplockning innebär att trädet fälls med en lastbil med kran monterad med såg.

Efter fällningen erbjuder vi oss att forsla bort allt trädavfall till närmsta återvinningscentral. Vi kan även hjälpa dig få bort stubben som blir kvar efter trädet. Hör av dig till oss via formuläret så kommer vi ut kostnadsfritt på plats.