Snabbväxande träd

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Snabbväxande träd

Träd i trädgården är något av det mest praktiska och snyggaste man kan ha. Under heta sommardagar ger de skugga och svalka, de bjuder på frukt och blomsterfägring samt skönt prasslande lövverk som skiftar färg efter årstid. När det kommer till det praktiska ser träden till att skydda mot både blåst och nyfikna blickar. Bin och andra insekter dras till träden som i sin tur lockar fåglar att vila sina vingar eller bygga bo. Du får genast ytterligare en själfull dimension i din trädgård genom att plantera träd.

Det enda negativa med träd är att det tar tid för dem att utvecklas och bli stora. För den lite otåliga finns det däremot snabbväxande träd som blir stora redan efter ett par år. Alternativet att köpa ett träd som stått några år längre hos odlaren finns också.

 

Innan du väljer att snabbväxande träd

Det första steget i att välja träd, är inte att välja rätt träd. Det handlar i första hand om att välja rätt plats för ditt snabbväxande träd. För att växa bra måste trädet få idealiska förhållanden. Bland annat dessa faktorer bör du ha i åtanke när du ska välja träd: slutgiltig storlek på trädet, eventuella allergier, om det ska vara vintergrönt eller inte, form på kronan och om den ska ge frukt eller inte.nature-3076938_1920

Ett snabbväxande träd växer snabbt och är ett bra sätt för att få en lummig trädgård. Trädsorter som poppel, pil, al, björk, gran, ädelgran och robinia blir stora när de är fullvuxna. Småträd däremot är inte snabbväxande utan passar bättre för dig som vill slippa underhåll i så stor mån som möjligt.

För att snabba på ett snabbväxande träd i utvecklingen så finns det saker du kan göra. Det enda sättet är att ge så bra förhållanden som möjligt: erbjuda vatten, näring och ljus. Genom att tillgodose trädartens behov så kommer det växa snabbare.

Det är otroligt viktigt att tänka på var man planterar ett snabbväxande träd. De brukar som sagt bli stora och det går sällan att hålla träd små genom beskärning.

En del träd växer snabbt i sin ungdom men växer på ett långsamt sätt jämfört med snabbväxande träd. Det gäller bland annat ek, tall, idegran och avenbok. Däremot blir de väldigt gamla och kan erbjuda glädje för många generationer.

 

En fråga om underhållning

Storleken är inte det enda du behöver fundera över när du ska välja ett snabbväxande träd. En annan viktig faktor är underhållet, alltså beskärningen. Dessutom måste du ständigt hålla koll på deras hälsa eftersom det är vanligt med sjukdom hos vissa snabbväxande träd.

När det kommer till beskärning av snabbväxande träd kan du däremot kontakta oss på Trädfällning24 så löser vi det. Vi är experter på beskärning och fixar allt från de minsta träden till de största. Fyll i formuläret med en beskrivning över uppdraget så återkommer vi så snabbt vi kan. Vi kommer ut till dig och tittar på trädet, helt kostnadsfritt, sen återkommer vi med en offert.