Ogräsrensning – Ett nödvändigt ont

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Ogräsrensning – Ett nödvändigt ont

När graderna börjar öka och solen tittar fram är det äntligen dags att få tillbringa tid i trädgården. En del sysslor är roligare än andra och många är ett måste för att trädgården ska må bra och se bra ut. Det krävs att man sköter om trädgården för att få den grön, fin och välmående.

Att sköta om sin trädgård innebär bland annat ogräsrensning, vilket få personer uppskattar och tycker om. För många är det ett nödvändigt ont, i alla fall om man vill ha en fin trädgård.

Ogräs finns i nästan alla planteringsytor och i olika sorter. De konkurrerar med övriga växter i rabatten om vatten, ljus och utrymme. Fördelen med ogräs jämfört med andra plantor är att de trivs i de flesta jordar och har mycket lägre krav på näring och ljus.

Eftersom ogräs tar viktiga delar från de andra plantorna är det viktigt att rensa bort, hålla efter och inte minst förebygga att de små sabotörerna kommer tillbaka.

 

Vad räknas som ogräs?

Ogräs ses antagligen som en ful växt som ingen vill ha, men de kan faktiskt vara hur vackra som helst. Problemet är bara att de råkar växa på, för oss människor, fnature-3092555_1920el plats. Det är alltså en växt som finns på ställen där man inte vill att den ska finnas. Det kan vara att de växer i allt från trädgårdsland till åkerfält och torg.

Ogräsväxter finns i flera olika arter och i regel är de bra utrustade för att överleva olika försök att utplåna eller begränsa deras utbredning. Det är därför ogräsrensning är en återkommande syssla, det är helt enkelt svårt att bli av med dem för gott.

 

Smarta tips vid ogräsrensning

Ogräsrensning är alltså sällan en favoritsyssla i trädgården, vi har därför några tips som förhoppningsvis kan underlätta för dig.

  1. Rensa när det är fuktigt i marken! Rötterna släpper lättare och det är även enklare att luckra jorden.
  2. För ogräs som har grunda rötter är det lättare att rycka upp om man tar ett stadigt grepp om plantan och vrider, samtidigt som man drar uppåt.
  3. För att hindra ogräs att växa vid kanter kan du sätta upp kanter mellan grusgång, rabatter och gräsmatta.
  4. Din ogräsrensning kan minska om du luckrar upp i rabatter och köksland då och då.
  5. Ogräset får inte plats om du planterar marktäckare på ytor som annars är bara.
  6. Var snabb. Ogräsrensning blir enklare om det görs direkt när det kommit upp istället för när det har vuxit till sig.

 

Hjälp med annat i trädgården 

Ogräsrensning kan man bli väldigt trött av, därför är det skönt om någon annan kan sköta resten av trädgårdssysslorna. Du kan exempelvis kontakta oss på Trädfällning24 när du behöver hjälp med att fälla eller beskära träd samt ta bort stubbar.

Fyll i formuläret så kommer vi ut kostnadsfritt för att titta på ärendet. Efter vårt möte får du en offert med pris och det är helt upp till dig om du vill acceptera den eller inte.