Huddinge trädfällning

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Huddinge trädfällning

Behöver du hjälp i Huddinge med trädfällning? Då har du kommit alldeles rätt. Vi på Trädfällning24 arbetar i hela Sverige men får ofta in uppdrag i Huddinge. Att behöva hjälp med trädfällningen är det bästa valet man kan göra med tanke på de risker som finns inblandade. Alla träd är unika och kräver en grundlig bedömning innan fällning så att alla risker vägs in.

När du kontaktar oss på Trädfällning24 för hjälp i Huddinge med trädfällning så kommer vi ut kostnadsfritt för att göra en bedömning. Trädfällning ska alltid utföras med minimal risk för både människor och omgivning, därför krävs det en expert som kan avgöra hur trädet ska fällas.

Efter vår bedömning kommer du få en offert med pris för trädfällningen, som också är helt kostnadsfri. Sen är det ditt val om du vill acceptera den eller inte, det finns alltså inga krav på att du måste acceptera den.

 

Bedöma rätt fällningsteknik

Eftersom det finns olika sätt att fälla träd på måste det först och främst göras en grundlig bedömning. På plats kan vi titta på trädet/träden och avgöra hur dess hälsa är, hur stort det är och hur omgivningen ser ut. Allt detta kommer hjälpa oss bedöma rätt fällningsteknik.

Om trädet ska fällas direkt från marken, med så kallad markfällning, så är dtrunk-2728463_1920et viktigt att avgöra fallriktningen. Endast en expert kan avgöra om trädets naturliga fallriktning (baserat på hur den lutar, grenverkets utbredning och vindriktning) också är den faktiska fallriktningen som trädet kommer ta när det fälls. Trädet kanske är helt eller delvis dött, har röta eller andra defekter som gör att trädet tar en oväntad fallriktning. Det är alltså en investering att ta hjälp i Huddinge med trädfällning.

Men träd kan inte alltid fällas direkt från marken. Ofta står trädet i en begränsad yta, exempelvis bredvid ett hus eller elledningar, och då är risken för stor att trädet faller och förstör. Därför klättrar vi upp i trädet för att fälla det bit för bit istället. Sektionsfällning tillåter hög precision men tillåter även att man kan fälla träd som är otillgängliga för kranar och skylifts. Det är en säkrare metod för trädfällning men tar längre tid.

 

Hjälp med mer i Huddinge än trädfällning

När du vänder dig till oss på Trädfällning24 blir du däremot alltid erbjuden en helhetslösning. När trädet väl är nere kommer det finnas kvar en stubbe och stammen samt kvistar och grenar kommer ligga kvar på tomten. Men vi kan enkelt fräsa bort stubben och ta med oss allt trädavfall till närmsta återvinningscentral. Om du istället är intresserad av att behålla stammen och använda som ved så kan vi kapa upp det i vedlängder.

Beskriv dina behov i formuläret så ser vi till att kontakta dig så fort som möjligt med en lösning. Inget uppdrag är för svårt och vi anpassar oss mer än gärna efter dina önskemål. Det är inte sällan vi skräddarsyr lösningar åt våra kunder.