Proffshjälp med grönyteskötsel

 1. Trädfällning24
 2. Nyheter
 3. Proffshjälp med grönyteskötsel

Trädgården är en av de sakerna som ger störst intryck i ett hus, men den kräver en hel del arbete, tid och engagemang. En grönyta är inte bara vacker att titta på men en god investering. Idag finns det starka vetenskapliga belägg som visar att grönytor både ger fysiologiska och psykologiska fördelar som minskad stress, ilska, bättre sömn och mer skratt.

Om du inte har intresse, ork eller kunskap för att sköta din trädgård kan du med fördel anlita extern hjälp. Den största, och mest självklara, fördelen är att din trädgård blir omhändertagen av experter som har all kunskap som behövs för att få den att växa och bli ännu vackrare.

En extern expert vet hur grönyteskötsel ska gå till och kan enkelt avlasta dig. Om du tycker att en del av skötseln är rolig så kan du alltid lämna över resten och behålla det för dig själv.

Grönyteskötsel görs även i större områden så som parker och fastigheter. En del entreprenörer erbjuder endast sina tjänster till förtag eller bostadsrätter så se till att vara noga med vem du kontaktar.

 

Tjänster inom grönyteskötsel

Du kan i princip få hjälp med vad som helst i din trädgård eftersom grönyteskötsel omfattar så mycket. Här är en del av vad du kan få hjälp med:

 • box-hedge-topiary-869073_1920Gräsklippning och trimning
 • Slyröjning
 • Vår- och höststädnin
 • Ogräsrensning
 • Häckklippning
 • Beskärning
 • Gödsling och jordförbättring
 • Plantering
 • Skötsel av säsongsväxter
 • Bevattning
 • Skötsel av fontäner och dammar

Listan kan göras ännu längre men detta är några av de populäraste tjänsterna.

En del av tjänsterna som står i listan bör däremot alltid lämnas över till experter. Beskärning är till exempel ett delikat ingrepp för vissa träd och fel hantering kan leda till att trädet dör. Utan kunskap och erfarenhet är beskärning inget man bör ge sig på.

 

Beskärning av träd

Att beskära träd är en del av grönyteskötsel som kan göras på olika sätt beroende på vad det är för slags träd som ska vårdas. Endast en expert vet precis vilken åtgärd som krävs för de olika trädsorterna.

De som är experter på träd kallas för arborister. Det är de du ska kontakta för att få hjälp med beskärningar. De tänker inte bara på hur trädet ska beskäras utan även när det ska göras.

Ofta behöver träd fällas under speciella perioder på året. Om det exempelvis gäller ett träd som är en så kallad ”blödare” så görs beskärningen med fördel under den så kallade JAS-perioden. Under den perioden läker såren snabbare. JAS står för juli, augusti och september.

När du vill att dina träd ska beskäras med hög kvalitet ska du kontakta oss på Trädfällning24. Vi har inte bara lång erfarenhet inom trädvård men även utbildning och mängder med kunskap. För att komma i kontakt med oss behöver du bara fylla i formuläret med information kring ditt ärende. Vi svarar så fort vi kan och bokar gärna in ett kostnadsfritt möte där vi kan titta på trädet. Därefter får du en offert med pris.