Så vet du om det är dags för fällning

 1. Trädfällning24
 2. Nyheter
 3. Så vet du om det är dags för fällning

Fällning är komplicerat är komplicerat och ska lämnas över till experterna. Speciellt svåra träd kan skapa problem under en fällning, problem som man gärna vill vara medveten om innan fällningen utförs.

En expert är medveten om alla problem som kan uppstå under fällning. De arbetar för att minska riskerna och öka säkerheten. Med en arborist vid din sida kan du luta dig tillbaka och känna dig trygg med fällningen som utförs.

Precis som vårt namn antyder är vi på Trädfällning24 experter på fällning i alla dess former. Vi anpassar våra fällningsmetoder efter trädet och ser även till att dina önskemål uppfylls. Är du intresserad av att veta vad vi kan erbjuda just dig? Fyll i formuläret med en beskrivning över vad du behöver hjälp med så återkommer vi så snabbt som möjligt.

Innan en offert lämnas kommer vi gärna ut kostnadsfritt på plats för att titta på trädet, eller träden. Då kan vi göra en bedömning över vilken metod som lämpar sig bäst för att fälla trädet samtidigt som vi kan räkna ut ett korrekt pris. Efter mötet får du din offert och det är helt upp till dig om du vill acceptera den eller inte.

 

Träd som måste fällas

Ibland är det ett nödvändigt ont att fälla ett träd, även om du inte vill. En del träd utgör en direkt fara för omgivningen och för att undvika skador är den enda utvägen fällning. Men hur vet man då vilka träd som bör fällas? Här är några tecken du kan leta efter:

 • Trädet är dött
 • Hälsan har dalat – grenar eller krona har försvagats, stora döda grenar eller röta på huvudstammen
 • Trädet har skadats under en storm, med stora skador kan trädet vara bortom räddningtree-surgery-1821157_1920
 • Trädet står för nära huset eller andra byggnader
 • Trädet står för nära elledningar
 • Trädet lutar mot något: hus, elledningar eller annat ömtåligt
 • Rötterna utgör ett allvarligt hot mot grund, uppfart eller trottoar
 • Trädet har blivit för stort för sin plats och måste flyttas, eller fällas
 • Allvarliga sjukdomar som kan spridas till närstående träd eller riskerar att döda trädet

Om någon av dessa kriterier passar in på ditt eller dina träd är det dags att börja fundera på fällning.

 

Olika sorters fällning

Träd kan fällas på olika sätt beroende på olika faktorer. Det är bland annat viktigt att titta på hur trädet står, hur stort trädet är, om det är skadat eller friskt och hur omgivningen ser ut.

Ett träd som står nära hus eller elledningar måste fällas manuellt, bit för bit. Bitarna vinschas ner på marken för att minska risken för skador på mark eller annan omgivning.

Om omgivningen tillåter det så kan trädet fällas direkt från marken. Det kräver däremot att det finns tillräckligt med utrymme runt trädet så att det kan falla fritt. Ta kontakt med oss så ser vi till att komma ut och titta på trädet kostnadsfritt. Väl på plats kan vi bedöma vilken metod som ska användas.