Dags att fälla träd i Sundsvall?

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Dags att fälla träd i Sundsvall?

Att fälla träd i Sundsvall görs inte bara för estetiska skäl, utan ibland är det ett nödvändigt. Det är inte roligt att behöva fälla ett träd som stått i trädgården länge men om den är sjuk eller riskerar att falla så måste den helt enkelt bort. Anledningarna till att fälla träd i Sundsvall är många.

Varje träd är unikt och bär på sin egen historia, med rätt trädvård och omsorg kan de därför leva länge och bli hur vackra som helst. En del av att vara markägare handlar om att vårda sina träd och se till att de är vitala, friska och inte utgör fara för omgivningen. Trädvård kan innebära beskärning men även fällning om det skulle vara nödvändigt.

Det är viktigt att tänka igenom sitt val noga innan trädet fälls. Ett proffs kan ta ner trädet på några timmar, men om du ångrar dig kommer det ta flera år för ett nytt träd att växa sig stort. Tänk igenom ditt beslut både en eller två gånger.

När du väl är övertygad om att du vill ha ner trädet kan du vända dig till oss på Trädfällning24. Precis som namnet antyder är vi experter på trädfällning och ser till att din trädfällning utförs med högsta kvalitet.

Det enda du behöver göra för att komma i kontakt med oss är att fylla i formuläret. Förklara vad du behöver hjälp med så ser vi till att komma ut på ett kostnadsfritt möte för att titta på trädet/träden. På plats kan vi göra en bedömning över vilken trädfällningsteknik som lämpar sig bäst för trädet och hur akut det är. Efter bedömningen får du en offert med pris för uppdraget.

 

Anledningar att fälla träd i Sundsvall 

Det finns som sagt olika anledningar till att fälla träd i Sundsvall. En del av dem är mer allvarliga och innebär att trädet måste fällas medan en del är av bekvämliga skäl. Här är en del anledningar till att man bör överväga att fälla träd i Sundsvall:

  • Trädet är dött
  • Trädet har drabbats av allvarligare sjukdomar eller insektsangrepp som dessutom riskerar att spridas till andra träd
  • Trädet är skadat på grund av storm eller andra omständigheterhouse-3028985_1920
  • Trädet står för nära huset eller andra byggnader
  • Trädet lutar mot huset eller elledningar
  • Trädet är en olägenhet och släpper frön, kvistar, blad och grenar
  • Trädet skuggar altanen eller andra delar av trädgården där du vill ha sol

För en del av dessa anledningar är det viktigt att fälla trädet eftersom de annars kan falla och orsaka skador.

Att fälla träd i Sundsvall ska helst lämnas över till proffsen med tanke på de risker som finns. Dessutom kan ett träd fällas på olika sätt beroende på ett antal faktorer. Det kan fällas bit för bit genom att arboristen klättrar i det men det kan även fällas från marken. Ibland krävs det däremot lastbilar eller skylift för att ta ner ett träd. Kontakta oss för mer information kring vad ditt träd behöver.