Nu kan vi fälla träd i Jönköping

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Nu kan vi fälla träd i Jönköping

På Trädfällning24 arbetar vi ständigt för att du som kund ska få dina önskemål uppfyllda. Med glädje kan vi nu meddela att vi kan fälla träd i Jönköping utöver resten av Sverige. Där erbjuder vi självklart även alla våra andra tjänster så som: beskärning, bortforsling, rishantering och stubbfräsning.

Som alltid kan du fylla i formuläret för att komma i kontakt med oss. Skriv en liten förklaring kring vad du behöver hjälp med så återkommer vi så snabbt vi bara kan. Vi kommer gärna ut kostnadsfritt för att titta på ärendet så att du kan få en korrekt offert. Det är helt upp till dig om du vill acceptera offerten eller inte.

I många fall är det viktigt för oss att göra en bedömning över situationen och trädet som ska fällas. Det kan vara svårt att avgöra pris via bild eller beskrivning eftersom vi inte kan se trädets hälsa eller förutsättningar.

När vi utför våra bedömningar ser vi till att titta på hur trädet mår, om det går att klättra i och hur det står. Om det står nära hus eller elledningar måste en specifik teknik användas. Vi tittar även på hur stort trädet är, diametern och hur högt det är. Alla dessa faktorer ger oss möjligheter att avgöra hur vi ska kunna fälla träd i Jönköping på bästa sätt.

 

Olika sätt att fälla träd i Jönköping

Trädfällning är inget som bara kan göras på ett sätt utan det finns flera saker som måste tas hänsyn till. En del av faktorerna har vi redan nämnt ovanför och med hjälp av dessa är det möjligt att avgöra vilken trädfällningsmetod som är bäst.

Ett träd kan fällas på olika sätt. Det är vår uppgift som arborister att ta reda på vilken metod som funkar bäst för just ditt träd.

Eftersom vi ofta arbetar i tätbebyggda områden, som villaträdgårdar, är det vanligt att vi utför så kallade sektionsfällningar. Då sker fällningen helt enkelt i sektioner. Vi klättrar upp i trädet, kvistar av alla grenar och fäller sedan trädet i bitar från toppen. Bitarna firas ner på marken med hjälp av rep och linor.tree-felling-2191064_1920

Sektionsfällning är ett optimalt sätt att fälla träd i Jönköping. Metoden tillåter hög precision och passar utmärkt för träd som står trångt, exempelvis nära hus eller elledningar. Vi har full koll på var materialet hamnar och gör inga avtryck på marken så som tunga fordon hade gjort.

Ett mer traditionellt sätt att fälla träd på är direkt från marken. Denna metod är mer kostnadseffektiv än sektionsfällning men den är inte lika vanlig. Det krävs att trädet står fritt och inte riskerar att falla över en ömtålig omgivning.

Att fälla träd i Jönköping kan även göras med hjälp av lastbil eller skylift. Det är däremot inte lika vanligt eftersom det är dyrt och kräver fler resurser. Men allt beror så klart på hur ditt ser ut och står.

Ta gärna kontakt med oss för att ta reda på vilken metod som passar ditt träd bäst!