Fälla träd i Gävle

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Fälla träd i Gävle

På Trädfällning24 arbetar vi ständigt för att utöka våra tjänster och möjligheter, så att du som kund ska få bästa möjliga lösning. Vår senaste nyhet är att vi nu kan fälla träd i Gävle. Det är goda nyheter för dig som funderat på att bli av med det stora trädet i trädgården under ett tag.

För att komma i kontakt med oss behöver du endast fylla i formuläret, sen återkommer vi så snabbt som möjligt. Vi kommer gärna ut kostnadsfritt för att titta på trädet och gå igenom dina önskemål. Därefter får du en offert med pris för uppdraget. Det är viktigt att kunna göra denna bedömning så vi vet vilken metod som lämpar sig bäst för att fälla ditt träd i Gävle.

 

Manuell sektionsfällning

Detta är en av de vanligaste metoderna för att fälla träd i Gävle. Eftersom den tillåter hög precision är det perfekt för träd som står trångt, exempelvis nära hus eller elledningar som trädet absolut inte får falla över.

Vid manuell sektionsfällning klättrar arboristen upp i trädet för att fälla det bit för bit. Med hjälp av linor kan bitarna firas ner på marken utan att marken tar skada.

 

Markfällning

När trädet inte står trångt och det finns möjlighet att fälla den från marken så är det förstahandsvalet. Det är inte bara säkrare för oss som trädfällare utan blir även mer kostnadseffektivt för dig som kund. Dessutom sparar denna metod tid.

Markfällning är en traditionell metod som används för att fälla träd i Gävle. Allt arbete sker från marken och trädet faller utifrån noga beräkningar. Till hjälp använder vi oss av verktyg som kilar, vinschar och draglinor.

Ofta är det markfällning som man tänker på när man hör trädfällning. Men det finns alltså olika sätt för att fälla träd i Gävle.

 

Trädplockning

_MG_5055-2500Om trädet varken går att klättra i eller fälla från marken är trädplockning ett alternativ. Trädplockning utförs med hjälp av en lastbilsmonterad lång kran utrustad med gripsåg, det vill säga en kraftigt vridbar timmergrip med såg. Med hjälp av gripsågen plockas trädet och grenarna ner bit för bit. Timmergripens stadiga tag om stammen förhindrar att de ramlar ner på tak eller annat ömtåligt.

Stammen och grenarna läggs i vår container som transporteras till närmsta återvinningscentral där det blir till flis. Om du istället vill behålla bitarna så kan vi kapa upp det i lämpliga kubbar. Bortforslingen är automatiskt medräknad inom trädplockning eftersom containern är monterad på lastbilen.

 

Skylift

 Detta är ännu ett sätt att fälla träd i Gävle bit för bit. Den vanligaste anledningen till att träd fälls med skylift är för att det är för osäkert att klättra i det. Trädfällaren står helt enkelt på skyliften och kan ta ner trädet i bitar, ungefär på samma sätt som manuell sektionsfällning.

Efter vi har hjälpt dig fälla träd i Gävle kan vi forsla bort alla kvistar, grenar och stammen till närmsta återvinningscentral. Dessutom kan vi fräsa bort stubben som blir kvar.