Så funkar buskröjare

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Så funkar buskröjare

Buskar är definitivt en av de växter som skapar karaktär i trädgården och bidrar till en harmonisk känsla. Fördelen är att de kräver relativt lite skötsel och uppmärksamhet och kommer samtidigt ge dig glädje i många år framöver. Att buskar har hur många användningsområde som helst gör dem bara ännu bättre. Insynsskydd, bullerskydd och vindskydd är bara några av de saker som gör att man planterar buskar i trädgården.

Eftersom det finns många olika arter av buskar finns det dessutom möjlighet att variera i oändlighet. Det finns helt enkelt något som passar alla smaker. Buskar finns även som fristående eller grupper, ofta runt träd och som sammanhängande bryn.

Men ibland vill man ta bort en buske för att den står dåligt eller orsakar problem. Den kanske står nära en elledning och håller på att växa in i den, då är det en bra idé att röja den med en buskröjare.

 

Detta är en buskröjare

autumn-branch-bright-6240En buskröjare används helt enkelt för att röja buskar. Det är även en skonsam metod för att bli av med nedkapade buskar och det enda som finns kvar efter är en grop efter busken, samt flis som kan läggas i rabatterna.

Buskröjare skiljer sig från grästrimmer eftersom de är mer robusta och starkare. Ju tätare vegetation du behöver röja, desto kraftfullare maskin behövs.

 

Välja rätt buskröjare

När du vill bli av med en buske är det en buskröjare du ska använda. Det finns olika sorter på marknaden som skiljer sig åt när det gäller utseende och storlek. Funderar du på att skaffa en buskröjare har vi några tips:

  1. Välj en maskin som är tillräckligt kraftfull för den vegetation du tänker röja
  2. För bästa avlastning, komfort och effektivitet kan du utrusta maskinen med en ergonomisk sele
  3. Så att vikten inte fördelas ojämnt på ryggen ska styret vara vinklat i förhållande till riggröret
  4. För att säkerställa att du har energi att arbeta under lång tid utan att bli trött måste maskinen ha utmärkt avvibrering
  5. För enklare transport och förvaring kan styret vinklas och fällas ner
  6. Du har fler användningsområden ju bredare utbudet av tillbehör och skärutrustning är
  7. Köp gärna din buskröjare från en återförsäljare som kan hjälpa dig med tillbehör, service och reservdelar

Om det gäller större uppdrag eller att buskröja längs skogsbilvägar är det däremot bättre att kontakta ett proffs. Hör gärna med oss på Trädfällning24 vad vi kan erbjuda dig. Vi har arbetat länge i branschen och erbjuder alltid en kostnadsfri offert för uppdraget.

En buskröjning som görs utmed vägar sker manuellt och helst med kedjeslaghack. Den maler sönder stubbarna och är inte lika känslig för stenar som knivslaghacken. Om det gäller korta vägar är det lämpligt att röja med röjsåg, kemiska medel får inte användas. Se till att du kontaktar en expert innan du ger dig på buskröjning själv. Det krävs speciella maskiner för ett gott resultat.