Arborist i Örebro län

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Arborist i Örebro län

Du har antagligen några träd i din trädgård som behöver vårdas kontinuerligt. De tar faktiskt inte hand om sig själva även om man kan tro det. Beroende på vad det är för trädsort krävs olika åtgärder och engagemang för att trädet ska må bra och utvecklas åt rätt håll. Du måste alltså vara insatt i vad just dina träd mår bra av och hur just de ska tas hand om.

Men du kan alltid få hjälp med dina träd av en trädexpert. Hört talas om arborister? Det är de du ska kontakta när du behöver råd kring plantering av träd eller hjälp med beskärning. De finns överallt i Sverige och du kan enkelt komma i kontakt med en arborist i Örebro län.

Vi på Trädfällning24 har arbetat som arborister under lång tid och erbjuder en rad olika tjänster. Vi står till tjänst vid både beskärning och fällning och ser alltid till att du får ett korrekt pris i förhand.

Det krävs ofta en bedömning av trädet för att avgöra vilka åtgärder som behöver utföras. Därför kommer vi ut kostnadsfritt för att titta på ditt träd, därefter får du en offert med pris. Det är helt upp till dig om du vill acceptera offerten eller inte, du har alltså inga krav.

 

En vanlig dag för en arborist i Örebro län

Ordet arborist kommer från det latinska ”arbor” som betyder ttree-surgeon-1766111_1920räd. En arborist i Örebro län är alltså en person som arbetar med trädvård i olika former.

Arborister är specialister på att vårda träd även om de står i städer, tätorter, trädgårdar eller andra bebyggda miljöer. Deras mål är att träden ska vara säkra, vackra, problemfria och leva ett långt liv.

Eftersom arboristens kompetens är bred så varierar deras arbetsdagar. Ena dagen kanske de arbetar med att beskära en gammal ek medan de nästa dag fäller några björkar. Deras huvudsakliga uppgift är att beskära och avverka träd men de kan även arbeta med plantering och rådgivning. Behöver du råd kring vilken trädsort du ska plantera i din trädgård så är det en arborist i Örebro län du ska kontakta.

 

Varför kontakta en arborist i Örebro län?

Beskärning och fällning, som är två vanliga uppgifter för en arborist i Örebro län, kanske låter som enkla åtgärder men så är det inte riktigt. Det krävs både utbildning och erfarenhet för att ge sig på att vårda ett träd. I värsta fall kan trädet skadas av åtgärderna istället för att hjälpas.

Beskärning och fällning kan ske på olika sätt och en arborist i Örebro län ser till att bedöma vilken metod som bäst för trädet. Det görs bland annat genom att titta på trädet, hur det står, hur omgivningen ser ut och hur trädet mår. I många fall sker beskärningar och fällningar genom att klättra i trädet.

Du kan alltid kontakta oss så ser vi till att hjälpa dig med dina träd. Kom ihåg att du alltid får en kostnadsfri offert.