Anläggning av trädgård

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Anläggning av trädgård

Trädgården kan många gånger vara ett tungt arbete, speciellt i början när den ska anläggas. Men för att din trädgård ska bli den du drömmer om krävs noggrann planering och eftertanke. Du kan spara både tid och pengar med en genomtänkt ritning eller en grundlig planering. Annars kan du få hjälp av ett proffs med allt från ritning till anläggning av trädgård och plantering.

Anläggning av trädgård handlar inte bara om att praktiskt plantera blommor eller lägga stenplattor. Det viktigaste arbetet är helt enkelt det som görs innan det tunga arbetet börjar. En bra planering från början är av stor vikt eftersom det sparar både tid och pengar. Trädgården ska anläggas i rätt ordning och det måste väljas rätt sorts växter som kommer trivas och utvecklas.colorful-colourful-desktop-backgrounds-909

Det bästa rådet som du kan få vid anläggning av trädgård är helt enkelt att inte gör något alls från början. Det kanske låter lite lustigt men det är helt enkelt så att inspirationen dyker upp när du minst anar det. Ofta dyker den upp när du tillbringar tid i trädgården och tar tillvara på det som redan finns där. Det är alltså viktigt att lära känna din trädgård innan du gör förändringar eller gör om den.

 

6 tips innan anläggning av trädgård

  1. Fundera över vad du faktiskt har tid och ork med, välj inga avancerade växter som du inte kommer kunna ta hand om
  2. Ta ett projekt i taget och gör din trädgårdsplanering innan du går ut i trädgården
  3. Satsa på säkra kort först för att gradvis kunna utöka med mer exotiska växter
  4. Hämta inspiration från andra trädgårdar och be om råd från ett proffs
  5. I planeringen kan du ändra dig om det inte blir som du tänkt dig, passa på att göra det nu så att du inte behöver krångla under anläggningen
  6. Satsa på bra verktyg! Det lönar sig i längden och gör arbetet roligare

Mycket av planeringen styrs av hur mycket tid du vill spendera på trädgården. Det är en sak att vilja plantera vilka blommor som helst men det är en annan att faktiskt ta hand om dem. En köksträdgård med välansade buxbomshäckar passar bättre för trädgårdsentusiasten än för barnfamiljen som reser bort på semester mitt i sommaren.

 

Hjälp med anläggning av trädgård 

Anläggning av trädgård är inget du måste göra själv utan det finns gott om hjälp att få. Genom att anlita hjälp får du ut det mesta av din tomt och kan bättre förverkliga dina idéer. Ofta vet man vad man vill men har svårt att förverkliga det.

När anläggningen av trädgården väl är färdig är det ditt ansvar att underhålla den. Men även det kan du få hjälp med. Och om det gäller dina träd kan du enkelt kontakta oss på Trädfällning24. Vi är experter på trädvård och kan hjälpa dig med allt från beskärning till fällning. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret med dina önskemål så får du en kostnadsfri offert.