Trädgårdstjänster med RUT

  1. Trädfällning24
  2. Nyheter
  3. Trädgårdstjänster med RUT

Hur ser din drömträdgård ut? Är det en grön oas med en damm där fiskar simmar eller är det en plats för umgänge med pool och utomhuskök? Vi har alla olika tankar och idéer kring hur den perfekta trädgården ser ut, oavsett om den ska användas för rekreation eller lek.

Men alla är inte nöjda med hur deras trädgård ser ut. Det växer för mycket ogräs, gräset är gult, blommorna verkar inte riktigt trivas och det finns inget som gör att den känns speciell eller trivsam. Drömmer du om en ny trädgård eller har en gammal trädgård som du vill blåsa nytt liv i så är trädgårdstjänster något för dig. Med professionell hjälp kan du enkelt se din trista trädgård förvandlas till en plats fylld av liv. Det kan räcka med nya blommor i rabatten eller lite gödsling i gräsmattan. En trädgårdsmästare vet exakt vad som kan göra din trädgård livligare.

Det finns olika trädgårdstjänster för att alla ska kunna hitta den hjälp de behöver. Dessutom finns det olika anledningar till att behöva hjälp med sin trädgård. Det kan handla om tidsbrist, brist på kunskap eller svårigheter att förverkliga idéer.

Vanliga trädgårdstjänster är bland annat gräsklippning, ogräsrensning, plantering, trädbeskärning, stensättning, bygge av damm och trädfällning. Trädgårdstjänster kan innebära allt från små till stora uppdrag, i stora eller små trädgårdar.

Fördelarna med trädgårdstjänster är många. Du sparar en massa tid, du slipper göra saker som du inte tycker är roliga och får ett bättre resultat på köpet. Dessutom är det möjligt att få rutavdrag på vissa trädgårdstjänster.

 

RUT gäller för dessa trädgårdstjänster

Allt som görs i en trädgård går inte att få rutavdrag för, däremot kan man få det för de flesta populära trädgårdstjänster. Bland annat dessa tjänster kan du få rutavdrag för:

  • Häck- och gräsklippning samt krattning och ogräsrensning som utförs på tomt eller i trädgård i nära anslutning till bostadenlawn-mower-2430725_1920
  • Klippning av buskar, vattning och gödning i samband med klippning och ogräsrensning, höstgrävning av land och omgrävning av kompost
  • Arbetskostnad för bekämpning av mossa i gräsmatta oavsett om mossan bekämpas för hand, med maskin eller kemiska medel
  • Beskärning, fällning och borttagning av träd samt buskar
  • Röjning av sly, stubbfräsning och vedkapning

Det är alltså en hel del som rutavdraget gäller för.

Tänk på att rutavdraget har ett tak och inte gäller för hur stora belopp som helst. För den som är under 65 år ligger rutavdraget på 25 000 kronor per år och person. För den som har fyllt 65 år vid årets ingång har istället 50 000 kronor per person och år.

Rutavdraget innebär att 50 % av arbetskostnaden dras av på fakturan.

 

Vi hjälper dig med träden

På Trädfällning24 är vi experter på att vårda och ta hand om träd. Vi kan hjälpa dig med allt från trädfällning till trädbeskärning och stubbfräsning. Beskriv ditt ärende i formuläret så ser vi till att svara så snabbt som möjligt. För att bedöma pris kommer vi ut kostnadsfritt på plats för att titta på trädet.