Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädfällning med kvalitet och service!

Trädfällning24 är en premiumtjänst för trädfällning. Vi är själva trädfällare och levererar tjänster som är 100% kvalitetsgranskade. Snabba svar och hög kundservice är vårt fokus - enkelt och maximalt mervärde för dig som kund!

 • Enkelt
 • Snabbt
 • Riktiga trädfällare och arborister

Trädfällning i Tibro

 1. Trädfällning24
 2. Trädfällning i Tibro

Den viktigaste näringsgrenen för Tibro har varit skogs- och trähantering sedan långt tillbaka i tiden. Precis som skogshantering krävs det experter för att ta hand om trädfällning i Tibro, oavsett om träden ska fällas ute i skogen eller i en trädgård.

Trädfällning i Tibro är inget för en privatperson att ge sig på oavsett hur litet trädet är. Minska lilla felberäkning kan allvarligt skada på människor och egendom vilket är precis det man vill undvika. Vindriktning, vindstyrka, trädets lutning, markens lutning och hinder är bara några av de saker som påverkar trädfällningen.

 

Rätt utrustning för trädfällning i Tibro

För att minimera olyckor krävs det inte bara att man utför trädfällningen på rätt sätt, utan även att man har rätt sorts utrustning för uppdraget. Säkerheten är först när det kommer till att fälla träd och använda en motorsåg vilket är otroligt viktigt att ha i åtanke. När vi på Trädfällning24 är ute på fältet ser vi alltid till att bland annat ha denna utrustning:

 • Hjälm för att skydda huvudet mot fallande grenar exempelvis
 • Skyddsglasögon för att skydda ögonen från mindre flisor exempelvis
 • Blåställ för att skydda benen om något skulle gå snett med motorsågen
 • Motorsåg för att fälla trädet
 • Kil för att trädet inte ska klämma fast motorsågen
 • Yxa för att slå in kilen
 • Klättringsutrustning om trädfällningen är av avancerad form

 

Även rätt teknik spelar stor roll

Säkerheten är inte det enda som är viktigt att tänka på vid trädfällning i Tibro, tekniken för hur man fäller trädet är minst lika viktig. Fälla träd kan göras på olika sätt och det är trädet samt omgivningen som bestämmer hur det ska göras. En del träd behöver fällas med fordon utrustade med sågar medan en del träd kan fällas manuellt. Vi arbetar huvudsakligen med två metoder på Trädfällning24.

 

Fällning från marken

Markfällning är nog den metod de allra flesta tänker på när de hör trädfällning eftersom det är med denna metod som trädet fälls från marken. När trädet är på marken kvistas grenarna av och stammen kapas upp i längder som är enkla att hantera.

 

Avancerad trädfällning i Tibrotree-surgeon-1766111_1920

Att fälla trädet från marken fungerar inte vid alla tillfällen, särskilt inte om det finns hus eller elledningar i närheten som kan ta skada. Manuell sektionsfällning är den teknik som fungerar bäst vid trånga utrymmen eller i omgivningar som är ömtåliga. Grenarna kvistas av samtidigt som trädfällaren klättrar upp mot toppen för att sedan kapa trädet i bitar. Bitarna vinschas ner på marken utan risk för att förstöra.

 

Vad kostar trädfällning i Tibro?

Det finns inget fast pris för trädfällning i Tibro. Allt beror helt och hållet på omständigheterna, trädet som ska fällas samt om du vill ha hjälp med bortforsling och stubbfräsning. För att avgöra priset kommer vi alltid ut på ett möte hos dig för att titta på trädet och omgivningen, helt kostnadsfritt så klart! Då kan vi se storleken på trädet och avgöra vilken metod som måste användas för att fälla det.