Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädfällning med kvalitet och service!

Trädfällning24 är en premiumtjänst för trädfällning. Vi är själva trädfällare och levererar tjänster som är 100% kvalitetsgranskade. Snabba svar och hög kundservice är vårt fokus - enkelt och maximalt mervärde för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Riktiga trädfällare och arborister

Dags för trädfällning i Söderköping?

  1. Trädfällning24
  2. Dags för trädfällning i Söderköping?

Trädfällning i Söderköping är något som kan göras året runt, till och med under vintertid. Ibland är det till och med en fördel att göra det under vintern eftersom man inte måste städa upp lika mycket löv efter fällningen. När du väl känner dig redo att bli av med trädet kan du kontakta oss på Trädfällning24.

För att utföra trädfällningen så riskfritt som möjligt ser vi alltid till att komma ut på plats och titta på trädet innan vi fäller det, självklart är det kostnadsfritt. På plats tittar vi på trädet och vilken teknik den måste fällas med för att minska riskerna som finns.

Att arbeta med trädfällning i Söderköping innebär automatiskt att utsätta sig för risker. Olyckor händer lätt och händer till och med proffsen men vi har verktygen för att minska de så långt som möjligt. Alla våra arborister har motorsågskörkort, erfarenhet, utbildning och kompetens för att kunna utföra kvalitativa uppdrag ute på fälten.

 

Minska riskerna med rätt teknik

En stor anledning till att privatpersoner inte ska fälla träd själva är för att det krävs rätt teknik. Alla träd kan inte fällas på exakt samma sätt vilket är viktigt att ha i åtanke. Utan att ta hänsyn till det kan både omgivningen och du ta skada allvarligt.tree-trunk-569275_1920

Det finns olika sätt att utföra trädfällning i Söderköping på men de vanligaste är markfällning och sektionsfällning. Av dessa två är den snabbaste markfällning eftersom trädet då fälls direkt från marken. Därefter kvistas grenarna av och stammen kapas upp i bitar som är enkla att hantera.

Att använda sektionsfällning är vanligare eftersom trädfällning i Söderköping ofta utförs i trånga utrymme, till exempel nära hus eller elledningar. Markfällningen är inget då eftersom trädet kan falla och förstöra en hel del.

Skillnaden mellan mark- och sektionsfällning hörs på namnen. Markfällning utförs på marken medan sektionsfällning utförs i sektioner. Arboristen klättrar upp i trädet och kvistar av grenar men fäller sedan trädet från toppen och ner i bitar. Bitarna vinschas ner på marken för att inte orsaka skador.

 

Trädfällning i Söderköping sker enligt dina villkor

När trädet väl har fällts kommer det finnas kvar spill, grenar, kvistar, stammar och timmer som man självklart vill ha bort från tomten. Som tur är erbjuder vi inte endast trädfällning i Söderköping utan även bortforsling av trädavfallet. Med vår rymliga lastbil tar vi med så mycket vi kan för att minska antalet vändor för att göra det kostnadseffektivt för dig som kund. Trädavfallet tar vi till närmsta återvinningscentral. En del kunder vill däremot inte alls bli av med sitt trädavfall utan vill använda det till ved istället. I så fall erbjuder vi att kapa upp stammen i vedlängder.

Till och med stubben som blir kvar kan vi ta hand om på ett effektivt sätt med hjälp av en stubbfräs. Den har sylvassa tänder som äter sig igenom stubben och lämnar endast kvar ett hål och en hög med spån. Hålet kan du fylla med jord.