Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädfällning med kvalitet och service!

Trädfällning24 är en premiumtjänst för trädfällning. Vi är själva trädfällare och levererar tjänster som är 100% kvalitetsgranskade. Snabba svar och hög kundservice är vårt fokus - enkelt och maximalt mervärde för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Riktiga trädfällare och arborister

Vi hjälper dig med trädfällning i Orsa

  1. Trädfällning24
  2. Vi hjälper dig med trädfällning i Orsa

Att fälla träd är ingen lätt uppgift och är absolut inte ofarligt även om proffsen får det att se enkelt ut. Varje trädfällning vi gör i Orsa kräver extrem noggrannhet, god fysik, kompetens, erfarenhet och skicklig hantering av verktygen. Tyvärr är det aldrig riskfritt men vi arbetar alltid utifrån rätt faktorer för att minska dem så mycket som möjligt.

Vi på Trädfällning24 är experter på trygg och kvalitativ trädfällning i Orsa. Innan vi utför uppdraget kommer vi alltid ut på plats kostnadsfritt för att göra en bedömning. Att sätta ett pris för trädfällning i Orsa genom telefon är svårt eftersom det finns många faktorer som påverkar. När vi är ute hos dig tittar vi bland annat på hur stort trädet är, hur omgivningen ser ut, hur många som kommer behövs för att fälla trädet och vilken metod som passar bäst. Allt detta är saker som påverkar priset och förutsättningarna för arbetet. Men utifrån den kostnadsfria bedömningen får du en offert. Du har dessutom rätt till rutavdrag för trädfällning i Orsa.

 

Två olika vägar att gå

Huvudsakligen används två olika metoder när det kommer till trädfällning i Orsa: markfällning och sektionsfällning. Det finns alltså inte bara ett sätt att fälla träd på eftersom alla träd är olika och kräver olika lösningar.arborist-stockholm1

Den mest klassiska metoden är markfällning där trädet fälls helt på en gång och direkt från marken. Här krävs varken tunga fordon eller klättringsexpertis. Vilket träd som helst kan däremot inte fällas med hjälp av markfällning eftersom det ställer höga krav på omgivningen. När trädet faller riskerar det att falla på hus eller elledningar så det är otroligt viktigt att dessa inte finns i närheten. I så fall är det bättre att fälla trädet med sektionsfällning.

Den andra metoden för trädfällning i Orsa är sektionsfällning. Det här är en teknik som tillåter högre precision eftersom man kan ”styra” hur trädet ska fällas. Vi klättrar upp i trädet och kapar av grenar upp till toppen, väl där uppe kapar vi trädet bit för bit och vinschar ner delarna till marken. Sektionsfällning passar extra bra för dem träd som står i närheten av hus eller elledningar eftersom risken för att de förstör är mindre.

 

Mer än bara trädfällning i Orsa

Bara för att trädet har fällts och ligger på marken så innebär det inte att arbetet tar slut där. Trädfällning i Orsa innebär allt från det förberedande arbetet till att ta bort stubben som blir kvar.

Efter trädet har fällts blir allt avfall kvar på tomten vilket är svårt att ta hand om själv, speciellt om det är ett stort träd som har fällts. Du behöver däremot inte ta hand om det själv eftersom vi har en stor lastbil där vi forslar bort avfall efter trädfällning i Orsa. Stubben som blir kvar kan vi även enkelt ta hand om åt dig genom att använda en stubbfräs. Den ”äter” sig igenom stubben effektivt och lämnar bara kvar ett hål som du kan fylla med jord.