Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädfällning med kvalitet och service!

Trädfällning24 är en premiumtjänst för trädfällning. Vi är själva trädfällare och levererar tjänster som är 100% kvalitetsgranskade. Snabba svar och hög kundservice är vårt fokus - enkelt och maximalt mervärde för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Riktiga trädfällare och arborister

Högsta kvalitet på trädfällning i Ludvika

  1. Trädfällning24
  2. Högsta kvalitet på trädfällning i Ludvika

Som en del av Dalarna och Bergsdalen är det ett område som präglas av bergsbruket. En förutsättning för att människor skulle bosätta sig här var silver, koppar och framför allt järnmalmen. Ekomuseum Bergslagen är bland annat en av många sevärdheter där samtidskonst blandas med industrihistoria.

I Ludvika finns det stora möjligheter för alla, oavsett om du vill vara aktiv eller bara ta det lugnt. Här finns hela 365 sjöar och vattendrag i den vackra naturen. Årligen anordnas musikupplevelser och evenemang med kulturella begivenheter.

 

Säker trädfällning i Ludvika

Träd kan väga 100-tals kilo och faller med en enorm kraft, om man adderar det med personer som inte har erfarenhet av trädfällning i Ludvika så kan det resultera iforestry-188305_1920 katastrof. Om det inte görs på ett korrekt vis med rätt utrustning kan det få förödande konsekvenser för både människor, djur och miljön runt omkring. Trädfällning i Ludvika är därför bäst att lämna över till proffsen.

Även om träd är livsviktiga för oss människor kan de ibland utgöra risker. Grenar kanske trillar ner eller så lutar hela trädet och riskerar att falla över huset. I sådana fall behöver du ta kontakt med en arborist som kan utföra trädfällning i Ludvika på ett säkert sätt utan att skada den kringliggande miljön.

 

Första alternativet – markfällning

Trädfällning i Ludvika kan ske på olika sätt men i första hand används markfällning. Det är kostnadseffektivt för dig som kund och är säkrare för oss arborister. Precis som namnet antyder så görs markfällning från marken. De allra flesta träd har en naturlig fällriktning som påverkas av trädets lutning, grenverkets och eventuellt upplegas form och vindriktning. Helst ska den fällas i den här riktningen. Om trädet har döda toppar eller grenar som kan falla ner krävs alltid särskild försiktighet.

 

Om första alternativet inte fungerar

Markfällning är inte alltid den bästa metoden för trädfällning i Ludvika. Med hus eller elledningar i närheten finns det en risk att trädet faller över dessa och orsakar stora skador. Nästa alternativ är att arboristen istället fäller trädet genom att klättra upp i det. Eftersom trädet fälls i bitar kallas metoden för sektionsfällning. Arboristen kvistar först av grenar och fäller sedan trädet från toppen, bit för bit.

Sektionsfällning är en av de mer avancerade formerna av trädfällning i Ludvika. Fördelen är att den ger större precision och det går att få ner trädet säkert utan att den faller och förstör omgivningen. Det sätter höga krav på arboristen som inte bara måste vara expert på trädfällning i Ludvika utan även klättring.

 

Att bedöma den bästa metoden för trädfällning i Ludvika

All trädfällning i Ludvika kostar inte lika mycket eftersom alla träd och situationer är unika. För att se till att du får bästa möjliga lösning och pris kommer vi ut på plats för att titta på trädet eller träden, helt kostnadsfritt. På plats kan vi bedöma vilken metod som måste användas och hur lång tid arbetet beräknas ta. Bara fyll i formuläret så bokar vi in det kostnadsfria mötet!