Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädfällning med kvalitet och service!

Trädfällning24 är en premiumtjänst för trädfällning. Vi är själva trädfällare och levererar tjänster som är 100% kvalitetsgranskade. Snabba svar och hög kundservice är vårt fokus - enkelt och maximalt mervärde för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Riktiga trädfällare och arborister

När det är dags för trädfällning i Avesta

  1. Trädfällning24
  2. När det är dags för trädfällning i Avesta

Många förknippar nog Avesta med järn- och stålindustrin, men även deras tidigare myntverk. Världens största plåtmynt blev till och med tillverkat, och finns idag, i Avesta. Den väger hela 19,7 kilo och finns utställd på ortens myntmuseeum där man både kan se, känna och lyfta den. Världens största plåtmynt är däremot inte det enda som finns i Avesta utan världens största dalahäst hälsar dig välkommen vid riksväg 70/riksväg 68.

Stora dalahästar och mynt är bara två av de saker som utmärker Avesta. Här finns en fantastiskt variationsrik natur med klara källvattensjöar, vidsträckta slätter, djupa skogar och det norra naturlandskapet möter det södra.

 

De olika sätten för trädfällning i Avesta

Trädfällning i Avesta kan inte göras av vem som helst, speciellt inte av privatpersoner. Ett träd kan väga flera ton och därför orsaka stora skador om det fälls på fel sätt, i värsta fall kan det falla på ett hus eller en person. För att minimera de risker som uppstår vid trädfällning i Avesta är det bäst att anlita en så kallad trädfällare. De ser inte bara till att fälla trädet snabbt och smidigt utan ser även till att omgivningen inte tar skada.

Det finns inte bara ett sätt att fälla träd på. Ibland behövs tunga fordon användas och ibland kan det fällas direkt från marken, allt beror på hur trädet mår och hur miljön runt omkring ser ut. Finns det hus eller elledningar i närheten är det ingen bra idé att fälla trädet från marken eftersom risken för skador är alldeles för stor.tradplockning

De två vanligaste metoderna för trädfällning i Avesta är markfällning och sektionsfällning. Ingen av dessa tillvägagångssätt kräver tunga och dyra fordon utan endast expertisen och erfarenheten från trädfällaren. Det är en fördel för dig som kund eftersom det blir kostnadseffektivt.

Markfällning är den metod vi försöker använda så långt som möjligt. Det är ett smidigt sätt för att fälla träd i Avesta eftersom det sker direkt från marken.

Sektionsfällning är mer avancerad eftersom det kräver att trädfällaren klättrar upp i trädet för att fälla det. På väg upp till toppen kvistas grenar av för att sen fälla trädet i bitar, uppifrån och ner.

 

Hur bestämmer vi metod för trädfällning i Avesta?

Eftersom det finns olika tillvägagångssätt för trädfällning i Avesta så innebär det också att alla inte passar lika bra för alla situationer. Därför är det viktigt för oss att vi kan komma ut kostnadsfritt på plats för att titta på trädet innan vi ger ett pris för uppdraget. När vi är ute på plats gör vi en bedömning kring hur trädet bäst kan fällas genom att titta på hur omgivningen ser ut, om det går att klättra i trädet och om det finns byggnader eller elledningar i närheten. På så sätt vet vi om markfällning eller sektionsfällning är det bästa för ditt uppdrag. Du kan dessutom få hjälp med bortforsling av allt trädavfall och fräsning av stubben som blir kvar efter trädfällning i Avesta.